македонски » албански   На железничка станица


33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [tridhjetёetre]

Nё stacionin e trenit

33 [триесет и три]

На железничка станица

-

33 [tridhjetёetre]

Nё stacionin e trenit

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Кога тргнува следниот воз за Берлин? Ku- n---- t---- t----- p-- B-----?
Кога тргнува следниот воз за Париз? Ku- n---- t---- t----- p-- P----?
Кога тргнува следниот воз за Лондон? Ku- n---- t---- t----- p-- L-----?
   
Во колку часот тргнува возот за Варшава? Nё ç---- n---- t---- p-- V-------?
Во колку часот тргнува возот за Стокхолм? Nё ç---- n---- t---- p-- S-------?
Во колку часот тргнува возот за Будимпешта? Nё ç---- n---- t---- p-- n- B-------?
   
Јас би сакал / сакала еден билет за Мадрид. Du- n-- b----- p-- M-----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Прага. Du- n-- b----- p-- P----.
Јас би сакал / сакала еден билет за Берн. Du- n-- b----- p-- B----.
   
Кога пристигнува возот во Виена? Ku- a---- t---- n- V---?
Кога пристигнува возот во Москва? Ku- a---- t---- n- M----?
Кога пристигнува возот во Амстердам? Ku- a---- t---- n- A--------?
   
Дали морам да се прекачувам? A d---- t- n------ t---?
Од кој перон тргнува возот? Nё c---- p-------- n---- t----?
Има ли вагон за спиење во возот? A k- v---- g---- n- t---?
   
Би сакал / сакала само за патување во еден правец за Брисел. Du- v---- v----- p-- B------.
Би сакал / сакала еден повратен билет за Копенхаген. Du- n-- b----- k----- p-- n- K---------.
Колку чини едно место во вагонот за спиење? Sa k------ n-- v--- n- v------ m- s-------?