македонски » албански   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [tridhjetёepesё]

Nё aeroport

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [tridhjetёepesё]

Nё aeroport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Du- t- r------- n-- f------- p-- A-----.
Дали е тоа е директен лет? A ё---- n-- f------- d-----?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Nj- v--- a--- d-------- k- s------ d----.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Du- t- k-------- r---------.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Du- t- a------ r---------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Du- t- n------- r---------.
   
Кога оди следната машина за Рим? Ku- n---- a----- t----- p-- R---?
Дали има уште две слободни места? A k- d-- d- v---- b---?
Не, имаме само уште едно слободно место. Jo- k--- v---- n-- v--- b---.
   
Кога слетуваме? Ku- d- t- u---- n- t---?
Кога ќе сме таму? Ku- a------ a---?
Кога има автобус до центарот на градот? Ku- n---- a------- n- q-----?
   
Ова е вашиот куфер? Va------ j--- ё---- k--?
Ова е вашата ташна? Ça--- j--- ё---- k--?
Ова е вашиот багаж? Ba----- j--- ё---- k-?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Sa b----- m--- t- m---?
Дваесет килограми. Nj---- k---.
Што, само дваесет килограми? Çf---- v---- n----- k---?