македонски » албански   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tridhjetёeshtatё]

Rrugёs

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [tridhjetёeshtatё]

Rrugёs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Тој патува со мотор. Ai u------ m- m----------.
Тој патува со велосипед. Ai u------ m- b--------.
Тој пешачи. Ai s---- n- k----.
   
Тој патува со брод. Ai u------ m- a----.
Тој патува со чамец. Ai u------ m- v----.
Тој плива. Ai n----.
   
Дали овде е опасно? A ё---- e r--------- k---?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? A ё---- e r--------- t- u------- m- a--------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? A ё---- e r--------- t- s-------- n----?
   
Ние го погрешивме патот. Ke-- n--------- r-----.
Ние сме на погрешен пат. Je-- n- r---- t- g-----.
Ние мораме да се вратиме. Du--- t- k-------.
   
Каде може овде да се паркира? Ku m--- t- p------- k---?
Има ли овде паркиралиште? A k- v--- p------ k---?
Колку долго може овде да се паркира? Sa k--- m--- t- p------- k---?
   
Возите ли скии? A b--- s--?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? A d- t- n------- l--- m- a---------?
Може ли овде да се изнајмат скии? A m--- t- m------ k--- h-- s---- p-- s--?