македонски » албански   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

4 [katёr]

Nё shkollё

4 [четири]

Во училиште

-

4 [katёr]

Nё shkollё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Каде сме? Ku j---?
Ние сме во училиштето. Ne j--- n- s------.
Ние имаме настава. Ne k--- m----.
   
Ова се учениците. Kё-- j--- n-------.
Ова е наставничката. Kj- ё---- m-------.
Ова е одделението. Kj- ё---- k----.
   
Што правиме? Çf--- b---- n-?
Ние учиме. Ne m------.
Ние учиме еден јазик. Ne m------ n-- g----.
   
Јас учам англиски. Un- m---- a-------.
Ти учиш шпански. Ti m---- s--------.
Тој учи германски. Ai m---- g----------.
   
Ние учиме француски. Ne m------ f---------.
Вие учите италијански. Ju m----- i-------.
Тие учат руски. At- m------ r------.
   
Учењето јазици е интересно. Tё m----- g---- t- h---- ё---- i----------.
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. Du-- t- k------- n-------.
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. Du-- t- f----- m- n-------.