македонски » албански   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [dyzetenjё]

+ Orientimi

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [dyzetenjё]

Orientimi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Каде е бирото за информации за туристи? Ku ё---- z--- e t-------? +
Имате ли за мене една карта на градот? A k--- n-- p--- q----- p-- m--? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? A m--- t- r--------- n-- d---- h----- k---? +
   
Каде е стариот дел од градот? Ku ё---- q----- i v-----? +
Каде е катедралата? Ku ё---- k---------? +
Каде е музејот? Ku ё---- m----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? Ku k- p---- p-- t- b----? +
Каде може да се купи цвеќе? Ku k- l--- p-- t- b----? +
Каде може да се купат возни карти? Ku k- b----- p-- t- b----? +
   
Каде е пристаништето? Ku ё---- p----? +
Каде е пазарот? Ku ё---- p-----? +
Каде е замокот? Ku ё---- k---------? +
   
Кога започнува обиколката? Ku- f----- v----- m- c------? +
Кога завршува обиколката? Ku- m----- v----- m- c------? +
Колку долго трае обиколката? Sa z---- v----- m- c------? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Du- n-- c------ q- f--- g----------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Du- n-- c------ q- f--- i-------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Du- n-- c------ q- f--- f---------. +