македонски » албански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [dyzetёedy]

Vizitё nё qytet

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [dyzetёedy]

Vizitё nё qytet

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Дали пазарот е отворен во недела? A ё---- i h---- p----- t- d------?
Дали саемот е отворен во понеделник? A ё---- i h---- p------ t- h-----?
Дали изложбата е отворена во вторник? A ё---- e h---- e-------- t- m------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? A ё---- i h---- k------ z-------- t- m---------?
Дали музејот е отворен во четврток? A ё---- i h---- m---- t- e------?
Дали галеријата е отворена во петок? A ё---- e h---- g------ t- p-------?
   
Смее ли да се фотографира? A m--- t- b-- f--------?
Мора ли да се плати влез? A d---- t- p----- h----?
Колку чини влезот? Sa k------ h----?
   
Има ли некаков попуст за групи? A k- u--- ç---- p-- g----?
Има ли некаков попуст за деца? A k- u--- ç---- p-- f-----?
Има ли некаков попуст за студенти? A k- u--- ç---- p-- s-------?
   
Каква е оваа зграда? Çf--- n------- ё---- k--?
Колку е стара оваа зграда? Sa e v----- ё---- n-------?
Кој ја изградил оваа зграда? Ku-- e k- n------- n--------?
   
Јас се интересирам за архитектура. Un- i---------- p-- a-----------.
Јас се интересирам за уметност. Un- i---------- p-- a----.
Јас се интересирам за сликарство. Un- i---------- p-- p-------.