македонски » албански   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [dyzetёetre]

Nё kopshtin zoologjik

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [dyzetёetre]

Nё kopshtin zoologjik

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Таму е зоолошката градина. At-- ё---- k------ z--------.
Таму се жирафите. At-- j--- x-------.
Каде се мечките? Ku j--- a------?
   
Каде се слоновите? Ku j--- e--------?
Каде се змиите? Ku j--- g-----------?
Каде се лавовите? Ku j--- l-----?
   
Јас имам еден фотоапарат. Ka- n-- a----- f---------.
Имам исто така и една филмска камера. Ka- d-- n-- k---- f------.
Каде има батерија? Ku k- n-- b-----?
   
Каде се пингвините? Ku j--- p--------?
Каде се кенгурите? Ku j--- k-------?
Каде се носорозите? Ku j--- r----------?
   
Каде има тоалет? Ku ё---- t------?
Таму има кафуле. At-- ё---- n-- k---.
Таму има ресторан. At-- ё---- n-- r--------.
   
Каде се камилите? Ku j--- d-----?
Каде се горилата и зебрите? Ku j--- g------- d-- z-----?
Каде се тигровите и крокодилите? Ku j--- t----- d-- k---------?