македонски » албански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [dyzetёepesё]

Nё kinema

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [dyzetёepesё]

Nё kinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Ние сакаме во кино. Du-- t- s------ n- k-----.
Денес се прикажува еден добар филм. So- s------ n-- f--- i b----.
Филмот е сосема нов. Fi--- ё---- k---- i r-.
   
Каде е благајната? Ku ё---- a---?
Има ли уште слободни места? A k- v---- t- l---?
Колку чинат влезните билети? Sa k-------- b------ p-- t- f---- b-----?
   
Кога започнува претставата? Ku- f----- s------?
Колку долго трае филмот? Sa z---- f----?
Може ли да се резервират билети? A m--- t- r--------- b------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Du- t- u--- m-----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Du- t- u--- p---.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Du- t- u--- n- m--.
   
Филмот беше возбудлив. Fi--- i---- t-------.
Филмот не беше досаден. Fi--- s------ i m---------.
Но книгата за филмот беше подобра. Po- l---- m-- f----- i---- m- i m---.
   
Каква беше музиката? Si t- d-- m-----?
Какви беа глумците? Si i---- a------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? A k----- t---- n- a-------?