македонски » албански   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pesёdhjetёepesё]

Punoj

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [pesёdhjetёepesё]

Punoj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Што сте по занимање? Çf--- p--------- k---?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Bu--- i- ё---- m---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Un- p---- g----- d--- s- i---------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Sё s------ d- t- m----- p--------.
Но даноците се високи. Po- t----- j--- t- l----.
И здравственото осигурување е високо. Si------ s---------- ё---- i l----.
   
Што сакаш да бидеш? Çf--- d- t- b-----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Du- t- b---- i--------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Du- t- s------ n- u----------.
   
Јас сум практикант. Ja- p---------.
Јас не заработувам многу. Nu- f---- s----.
Јас сум на пракса во странство. Po b-- n-- p------- j----- s------.
   
Ова е мојот шеф. Ky ё---- s---- i-.
Јас имам љубезни колеги. Ka- k----- t- m---.
Напладне секогаш одиме во кантината. Dr----- s------ g-------- n- m----.
   
Јас барам едно работно место. Po k----- n-- v--- p---.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Qё p--- n-- v--- j-- p- p---.
Во оваа земја има премногу невработени. Nё k--- v--- k- s---- t- p-----.