македонски » албански   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pesёdhjetёenёntё]

Nё zyrёn e postёs

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [pesёdhjetёenёntё]

Nё zyrёn e postёs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Каде е најблиската пошта? Ku ё---- z--- m- e a---- p------?
Далеку ли е до најблиската пошта? A ё---- l--- d--- t- z--- m- e a---- p------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ku ё---- k---- m- e a---- p------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Mё d---- d--- p----.
За една картичка и едно писмо. Pё- n-- k-------- d-- n-- l----.
Колку чини поштарината за Америка? Sa ё---- t----- p------ p-- n- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Sa p----- p-----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? A m--- t- d----- m- p---- a-----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Sa z---- d--- s- t- a-----?
   
Каде можам да телефонирам? Ku m--- t- m--- n- t------?
Каде е следната телефонска говорница? Ku ё---- k----- m- e a---- t---------?
Имате ли телефонски картички? A k--- k---- t-------?
   
Имате ли телефонски именик? A k--- n-- n-------- t--------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? A e d--- p-------- e A-------?
Само момент, да проверам. Nj- m------ p- e s-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- ё---- g-------- e z---.
Кој број го биравте? Ci--- n---- i k--- r---?
Најпрво морате да изберете нула. Du--- t- b--- n- f----- z----.