македонски » албански   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [gjashtё]

Lexoj dhe shkruaj

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [gjashtё]

Lexoj dhe shkruaj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Јас читам. Un- l----.
Јас читам една буква. Un- l---- n-- s-------.
Јас читам еден збор. Un- l---- n-- f----.
   
Јас читам една реченица. Un- l---- n-- f----.
Јас читам едно писмо. Un- l---- n-- l----.
Јас читам една книга. Un- l---- n-- l----.
   
Јас читам. Un- l----.
Ти читаш. Ti l----.
Тој чита. Ai l----.
   
Јас пишувам. Un- s------.
Јас пишувам една буква. Un- s------ n-- s-------.
Јас пишувам еден збор. Un- s------ n-- f----.
   
Јас пишувам една реченица. Un- s------ n-- f----.
Јас пишувам едно писмо. Un- s------ n-- l----.
Јас пишувам една книга. Un- s------ n-- l----.
   
Јас пишувам. Un- s------.
Ти пишуваш. Ti s------.
Тој пишува. Ai s------.