македонски » албански   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [gjashtёdhjetё]

Nё bankё

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [gjashtёdhjetё]

Nё bankё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Du- t- h-- n-- l------ b------.
Еве го мојот пасош. Ur------- p---------- t---.
А ова е мојата адреса. Kj- ё---- a----- i--.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Du- t- d-------- l--- n- l-------- t---.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Du- t- t----- l--- n-- l------- i--.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Du- t- m--- k----- e l--------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Du- t- t---- n-- ç-- u-------.
Колку се високи таксите? Sa t- l---- j--- t------?
Каде морам да потпишам? Ku t- f-----?
   
Очекувам уплата од Германија. Po p--- n-- t--------- n-- G--------.
Еве го бројот на мојата сметка. Ur------- n----- e l--------.
Дали се пристигнати парите? A k--- m-------- l----?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Du- t- t---- k--- l---.
Ми требаат US – долари. (американски долари). Mё d---- d------ a-------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Mё j---- l--- t- v----- j- l----.
   
Има ли овде банкомат? A k- k--- n----- b-------?
Колкава сума може да се подигне? Sa l--- m--- t- t--------?
Која кредитна картичка може да се користи? Çf--- k------ k------ m--- t- p--------?