македонски » албански   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

61 [gjashtёdhjetёenjё]

Numra rreshtorё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Првиот месец е јануари. Mu--- i p--- ё---- j-----.
Вториот месец е февруари. Mu--- i d--- ё---- s------.
Третиот месец е март. Mu--- i t---- ё---- m----.
   
Четвртиот месец е април. Mu--- i k----- ё---- p-----.
Петтиот месец е мај. Mu--- i p---- ё---- m--.
Шесттиот месец е јуни. Mu--- i g------ ё---- q-------.
   
Шест месеци се половина година. Gj----- m--- j--- n-- g----- v---.
јануари, февруари, март ja---- s------ m---,
април, мај, јуни. pr---- m-- d-- q------.
   
Седмиот месец е јули. Mu--- i s----- ё---- k------.
Осмиот месец е август. Mu--- i t--- ё---- g-----.
Деветтиот месец е септември. Mu--- i n---- ё---- s-------.
   
Десеттиот месец е октомври. Mu--- i d----- ё---- t-----.
Единаесеттиот месец е ноември. Mu--- i n----------- ё---- n------.
Дванаесеттиот месец е декември. Mu--- i d---------- ё---- d-------.
   
Дванаесет месеци се една година. Dy--------- m--- j--- n-- v--.
јули, август, септември, ko----- g----- s------,
октомври, ноември, декември. te---- n----- d-- d------.