македонски » албански   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [gjashtёdhjetёedy]

Bёj pyetje 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [gjashtёdhjetёedy]

Bёj pyetje 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
учи mё--j
Учат ли учениците многу? A m------ s---- n-------?
Не, тие учат малку. Jo- m------ p--.
   
прашува py-s
Го прашувате ли често наставникот? A e p----- s----- m-------?
Не, јас не го прашувам често. Jo- n-- e p--- s-----.
   
одговара pё-------m
Одговорете молам. Pё---------- j- l----.
Јас одговарам. Un- p---------.
   
работи pu--j
Работи ли тој сега? A p- p---- a- t---?
Да, тој работи сега. Po- a- p- p----.
   
доаѓа vij
Ќе дојдете? A v---?
Да, ќе дојдеме веднаш. Po- p- v---- t---.
   
живее ba--j
Живеете ли во Берлин? A b----- n- B-----?
Да, јас живеам во Берлин. Po- u-- b---- n- B-----.