македонски » албански   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [gjashtёdhjetёetre]

Bёj pyetje 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [gjashtёdhjetёetre]

Bёj pyetje 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Јас имам хоби. Ka- n-- h----.
Јас играм тенис. Un- l--- t----.
Каде има игралиште за тенис? Ku k- n-- f---- t-----?
   
Имаш ли хоби? A k- n----- h----?
Јас играм фудбал. Un- l--- f------.
Каде има фудбалско игралиште? Ku k- n-- f---- f-------?
   
Ме боли раката. Mё d---- k----.
Ме боли стопалото и раката исто така. Mё d---- k---- d-- d---.
Каде има доктор? Ku k- n-- d-----?
   
Јас имам автомобил. Un- k-- n-- m-----.
Јас исто така имам и мотор. Un- k-- e--- n-- m-----.
Каде има паркиралиште? Ku k- n-- v--- p------?
   
Јас имам пуловер. Un- k-- n-- p------.
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Un- k-- e--- n-- x------ d-- n-- p--- x-----.
Каде има машина за перење алишта? Ku ё---- l---------?
   
Јас имам чинија. Un- k-- n-- p----.
Јас имам нож, вилушка и лажица. Un- k-- n-- t----- n-- p---- d-- n-- l---.
Каде се солта и биберот? Ku j--- k---- d-- p-----?