македонски » албански   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [gjashtёdhjetёekatёr]

Mohore 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [gjashtёdhjetёekatёr]

Mohore 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Јас не го разбирам зборот. Nu- e k----- f-----.
Јас не ја разбирам реченицата. Nu- e k----- f------.
Јас не го разбирам значењето. Nu- e k----- k-------.
   
наставник / учител mё----i
Го разбирате ли наставникот? A e k------ m-------?
Да, јас го разбирам добро. Po- e k----- m---.
   
наставничка / учителка mё-----a
Ја разбирате ли наставничката? A e k------ m-------?
Да, јас ја разбирам добро. Po- e k----- m---.
   
луѓе nj-----t
Ги разбирате ли луѓето? A i k------ n-------?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. Jo- n-- i k----- d-- a- m---.
   
пријателка sh---a
Имате ли пријателка? A k- s----?
Да, имам . Po- k--.
   
ќерка e b--- / v---a
Имате ли ќерка? A k--- v----?
Не, јас немам ќерка. Jo- s- k--.