македонски » албански   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [gjashtёdhjetёeshtatё]

Pёremrat pronor 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [gjashtёdhjetёeshtatё]

Pёremrat pronor 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
очила sy--t
Тој ги заборави своите очила. Ka h------ s---- e t--.
Каде се неговите очила? Ku i k- a- s---- e t-- ?
   
часовник ora
Неговиот часовник е расипан. Or- e t-- ё---- e p------.
Часовникот е закачен на ѕидот. Or- ё---- n- m--.
   
пасош pa-------a
Тој го загуби својот пасош. Ai e k- h----- p---------- e t--.
Каде е неговиот пасош? Ku e k- p---------- a-?
   
тие – нивен at-- a-- – i / e t--e
Децата не можат да ги најдат своите родители. Fё----- n-- p- i g----- p-------- e t---.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Ja k- p- v---- p-------- e t---!
   
Вие – Ваш Ju – J--j
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Si i---- u------- j---- z--- M----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Ku ё---- g----- j---- z--- M----?
   
Вие – Ваш Ju – J--j
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Si i---- u------- j---- z---- S----?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Si ё---- b---- j---- z---- S----?