македонски » албански   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [shtatёdhjetёeshtatё]

tё argumentosh diçka 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [shtatёdhjetёeshtatё]

tё argumentosh diçka 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Зошто не ја јадете тортата? Ps- n-- e h--- t-----?
Јас морам да ослабам. Mё d---- t- b-- n-- p----.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Un- n-- e h-- s---- d-- t- b-- n-- p----.
   
Зошто не го пиете пивото? Ps- n-- e p--- b-----?
Јас морам уште да возам. Un- d---- t- j-- m------.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Nu- e p-- s---- d---- t- j-- m------.
   
Зошто не го пиеш кафето? Ps- n-- e p- k----?
Тоа е студено. Ёs--- e f-----.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Un- n-- e p-- s---- a-- ё---- e f-----.
   
Зошто не го пиеш чајот? Ps- n-- e p- ç----?
Немам шеќер. Nu- k-- s-----.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Nu- e p-- s---- n-- k-- s-----.
   
Зошто не ја јадете супата? Ps- n-- e h--- s----?
Јас не ја нарачав. Nu- e k-- p--------.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Nu- e h-- s---- n-- e k-- p--------.
   
Зошто не го јадете месото? Ps- n-- e h--- m-----?
Јас сум вегетаријанец. Un- j-- v----------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Nu- e h-- s---- j-- v----------.