македонски » албански   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [tetё]

Orёt

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [tetё]

Orёt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Извинете! Mё f----!
Колку е часот, Ве молам? Sa ё---- o--- j- l----?
Благодарам многу. Fa---------- s----.
   
Часот е еден. Ёs--- o-- n--.
Часот е два. Ёs--- o-- d-.
Часот е три. Ёs--- o-- t--.
   
Часот е четири. Ёs--- o-- k----.
Часот е пет. Ёs--- o-- p---.
Часот е шест. Ёs--- o-- g------.
   
Часот е седум. Ёs--- o-- s-----.
Часот е осум. Ёs--- o-- t---.
Часот е девет. Ёs--- o-- n----.
   
Часот е десет. Ёs--- o-- d-----.
Часот е единаесет. Ёs--- o-- n-----------.
Часот е дванаесет. Ёs--- o-- d----------.
   
Една минута има шеесет секунди. Nj- m----- k- g------------ s------.
Еден час има шеесет минути. Nj- o-- k- g------------ m-----.
Еден ден има дваесет и четири часа. Nj- d--- k- n----------- o--.