македонски » албански   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [tetёdhjetёedy]

E shkuara 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [tetёdhjetёedy]

E shkuara 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? A t- d---- t- t-------- n-- a--------?
Мораше ли да го повикаш лекарот? A t- d---- t- t-------- m-----?
Мораше ли да ја повикаш полицијата? A t- d---- t- t-------- p-------?
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. A e k--- n----- e t--------? E k---- d--- p--- p--.
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. A e k--- a------? E k---- d--- p--- p--.
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. A e k--- p----- e q------? E k---- d--- p--- p--.
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. A e---- n- k---? A- n-- m--- t- v---- n- k---.
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. A e g---- r-----? A- n-- m--- t- g----- r-----.
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. A t- k----- a- t-? A- n-- m--- t- m- k-------.
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Ps- n-- m---- t- v--- n- k---?
Зошто не можеше да го најдеш патот? Ps- n-- m---- t- g---- r-----?
Зошто не можеше да го разбереш? Ps- n-- m---- t- k------ a--?
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Nu- m---- t- v--- n- k---- s---- s------- a------.
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Nu- m---- t- g---- r------ s---- s------ p--- q-----.
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Nu- m---- t- k------- s---- m----- i---- e l----.
   
Морав да земам едно такси. M’- d--- t- m----- n-- t----.
Морав да купам карта на градот. M’- d--- t- b---- n-- p--- q-----.
Јас морав да го исклучам радиото. M’- d--- t- f---- r-----.