македонски » албански   Минато 4


84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [tetёdhjetёekatёr]

E shkuara 4

84 [осумдесет и четири]

Минато 4

-

84 [tetёdhjetёekatёr]

E shkuara 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
чита le--j
Јас читав. Un- k-- l-----.
Јас го прочитав целиот роман. E k-- l----- t- g----- r------.
   
разбира ku---j
Јас разбрав. Un- e k-- k------.
Јас го разбрав целиот текст. E k-- k------ t- g----- t------.
   
одговара pё-------m
Јас одговорив. Un- j-- p---------.
Јас одговорив на сите прашања. U j-- p--------- t- g----- p-------.
   
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. E d- – e k-- d----.
Јас го пишувам тоа – јас го напишав тоа. Un- s------ k--- – e k-- s------ k---.
Јас го слушам тоа – јас го слушнав тоа. E d----- k--- – k--- e k-- d------.
   
Јас го земам тоа – јас го зедов тоа. Un- m--- k--- – e k-- m---- k---.
Јас го носам тоа – јас го донесов тоа. Un- s---- k--- – u-- e k-- s----- k---.
Јас го купувам тоа – јас го купив тоа. Un- b--- k--- – k--- e k-- b----.
   
Јас го очекувам тоа – јас го очекував тоа. Un- e p--- k--- – e k-- p----- k---.
Јас го појаснувам тоа – јас го појаснив тоа. Un- s------- k--- – k--- e k-- s--------.
Јас го знам тоа – јас го знаев тоа. Un- e n--- k--- – u-- k--- e k-- n-----.