македонски » албански   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [tetёdhjetёegjashtё]

Pyes – e shkuara 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [tetёdhjetёegjashtё]

Pyes – e shkuara 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Која вратоврска ја носеше? Çf--- k------ v---?
Кој автомобил го купи? Ci--- m----- k- b----?
За кој весник се претплати? Nё c---- g----- j- a------?
   
Кого видовте? Kё k--- p---?
Кого сретнавте? Kё k--- t-----?
Кого препознавте? Kё k--- n-----?
   
Кога станавте? Ku- j--- n------?
Кога започнавте? Ku- k--- f------?
Кога престанавте? Ku- k--- p------?
   
Зошто се разбудивте? Ps- j--- z-----?
Зошто станавте наставник? Ps- u b--- m-----?
Зошто земавте такси? Ps- m---- n-- t----?
   
Од каде дојдовте? Ng- k--- a-----?
Накаде отидовте? Ku k--- s-----?
Каде бевте? Ku k--- q---?
   
Кому му помогна? Kё k- n-------?
Кому му пиша? Ku-- i k- s------?
Кому му одговори? Ku-- i j- p---------?