македонски » албански   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [nёntё]

Ditёt e javёs

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [nёntё]

Ditёt e javёs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
понеделник e h--ё
вторник e m---ё
среда e m------ё
   
четврток e e---e
петок e p----e
сабота e s----ё
   
недела e d---ё
седмица ja-a
од понеделник до недела ng- e h--- n- t- d---ё
   
Првиот ден е понеделник. Di-- e p--- ё---- e h---.
Вториот ден е вторник. Di-- e d--- ё---- e m----.
Третиот ден е среда. Di-- e t---- ё---- e m-------.
   
Четвртиот ден е четврток. Di-- e k----- ё---- e e-----.
Петтиот ден е петок. Di-- e p---- ё---- e p------.
Шестиот ден е сабота. Di-- e g------ ё---- e s-----.
   
Седмиот ден е недела. Di-- e s----- ё---- e d----.
Седмицата има седум дена. Ja-- k- s----- d---.
Ние работиме само пет дена. Ne p------ v---- p--- d---.