македонски » албански   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [nёntёdhjetё]

Urdhёrore 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [nёntёdhjetё]

Urdhёrore 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Избричи се! Rr--- m------!
Измиј се! La--!
Исчешлај се! Kr---!
   
Јави се! Јавете се! Te------- T---------!
Почнувај! Почнете! Fi---- F------!
Престани! Престанете! Pu---- P------!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! Lё--- L----- k---!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Th---- T----!
Купи го тоа! Купете го тоа! Bl---- B------!
   
Не биди никогаш нечесен! Mo- j- k---- i p---------!
Не биди никогаш дрзок! Mo- u t---- k---- i p-------!
Не биди никогаш неучтив! Mo- j- k---- i p----------!
   
Биди секогаш чесен! Ji g-------- i n-------!
Биди секогаш љубезен! Ji g-------- i m---!
Биди секогаш учтив! Ji g-------- i s--------!
   
Одете си со здравје! Sh------ s-------- e m--- n- s-----!
Внимавајте добро на себе! Ku------- p-- v----!
Посетете не наскоро повторно! Na v------- p------!