македонски » албански   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [nёntёdhjetёenjё]

Fjali nёnrenditёse me qё 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Времето утре можеби ќе биде подобро. Nd----- m--- n---- d- t- j--- m- i m---.
Од каде го знаете тоа? Ng- e d--- k---?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Sh------ s- d- t- b---- m- m---.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Ai m- s----- d- t- v---.
Сигурно ли е тоа? A ё---- e s------?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Un- e d- s- a- d- t- v---.
   
Тој сигурно ќе се јави. Me s----- d- t- m---- n- t------.
Навистина? Me t- v------?
Мислам, дека тој ќе се јави. Be--- s- d- t- m---- n- t------.
   
Виното сигурно е старо. Ve-- ё---- m- s----- e v-----.
Го знаете ли тоа со сигурност? A e d--- k--- m- s-----?
Претпоставувам, дека е старо. Su------ s- ё---- e v-----.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Sh--- y-- ё---- i p-----.
Мислите? A j- d----?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Me---- m---- s- ё---- s---- i p-----.
   
Шефот сигурно има девојка. Sh--- k- n-- s---- m- s-----.
Верувате ли навистина? Me t- v------ e b-----?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Ёs--- m--- e m------ q- a- t- k--- n-- s----.