македонски » албански   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [nёntёdhjetёedy]

Fjali nёnrenditёse me qё 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [nёntёdhjetёedy]

Fjali nёnrenditёse me qё 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Ме лути, дека рчиш. Mё n-------- q- g------.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Mё n-------- q- p- k-- s---- b----.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Mё n-------- q- v--- k-- v---.
   
Мислам, дека му треба лекар. Be--- s- a- k- n----- p-- m---.
Мислам, дека тој е болен. Me---- s- a- ё---- i s-----.
Мислам, дека тој сега спие. Me---- s- a- f-- t---.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. Sh-------- q- a- t- m------- m- v----- t---.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. Sh-------- q- t- k--- s---- p---.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. Sh-------- t- j--- m-------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. Ka- d------- q- g----- j--- k- p----- n-- a-------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. Ka- d------- s- a-- n------ n- s-----.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. Ka- d------- s- m----- j--- ё---- p------ k------.
   
Ме радува, дека дојдовте. Gё----- q- e-----.
Ме радува, дека имате интерес. Gё----- q- k--- i------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Gё----- q- d--- t- b---- s-------.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Ka- f----- s- a------- i f----- k- i---.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Ka- f----- s- d---- t- m----- n-- t----.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Ka- f----- s- s---- m- l--- m- v---.