македонски » албански   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [nёntёdhjetёetre]

Fjali tё nёnrenditura me nёse

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [nёntёdhjetёetre]

Fjali tё nёnrenditura me nёse

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Незнам, дали тој ме сака. Nu- e d-- n--- a- m- d-.
Незнам, дали тој ќе се врати. Nu- e d-- n--- a- k------.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Nu- e d-- n--- m- m--- n- t------.
   
Дали тој навистина ме сака? Nё-- a- m- d-------?
Дали тој навистина ќе се врати? Nё-- a- k------ m- s-----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Nё-- m- m--- n- t------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Py-- v----- n--- a- m----- p-- m--.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Py-- v----- n--- a- k- n-- t-----.
Се прашувам, дали лаже? Py-- v----- n--- a- g-----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Nё-- a- m----- p-- m--?
Дали тој навистина има некоја друга? Nё-- a- k- n-- t-----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Nё-- a- t---- t- v-------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Dy----- n--- a- m- d- m- t- v------.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Dy----- n--- m- s------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Dy----- n--- m------- m- m--.
   
Дали му се навистина допаѓам? Nё-- m- t- v------ m- d-?
Дали тој навистина ќе ми пише? Nё-- m- t- v------ m- s------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Nё-- m- t- v------ m------- m- m--?