македонски » албански   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ 95 [nёntёdhjetёepesё]

+ Lidhёzat 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [nёntёdhjetёepesё]

Lidhёzat 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Од кога таа не работи повеќе? Pr-- s- k----- a-- n-- p---- m-? +
Од нејзината венчавка? Qё p--- m-------? +
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Po- a-- n-- p---- m-- q---- u m-----. +
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. Qё--- u m------ a-- n-- p---- m-. +
Откако се познаваат, тие се среќни. Qё--- n------ a-- j--- t- l-----. +
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. Qё--- j--- b--- m- f------ d---- m- r-----. +
   
Кога таа телефонира? Ku- d- t- t--------- a--? +
За време на возењето? Gj--- u--------? +
Да, додека вози автомобил. Po- k-- n--- m------. +
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Aj- t--------- k-- n--- m------. +
Таа гледа телевизија, додека пегла. Aj- s----- t--------- k-- h------. +
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Aj- d----- m------ k-- b-- d------ e s-------. +
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. Nu- s----- a----- k-- s---- s----. +
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. Nu- k----- a----- k-- m----- ё---- k-- e l----. +
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. Nu- n---- a----- k-- j-- m- r----. +
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Ne m----- n-- t----- k-- b-- s--. +
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Ne d- t- u-------- p------ b----- n--- f------ n- l------. +
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Ne d- t- f------- t- h---- n--- a- s----- s-----. +