македонски » албански   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [nёntёdhjetёegjashtё]

Lidhёzat 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [nёntёdhjetёegjashtё]

Lidhёzat 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Un- n------ s- b-- z----.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Lo---- s--- m- d---- t- m----.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Do p----- s- p------ s- t- m---- 60 v---.
   
Кога ќе се јавите? Ku- d- m----- n- t------?
Штом имам еден момент време. Sa t- k-- p-- k---.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Ai d- t- m---- n- t------ s- t- k--- p-- k---.
   
Колку долго ќе работите? Sa g---- d- t- p-----?
Јас ќе работам, се додека можам. Do t- p---- s- t- m-----.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Do t- p---- p-- a- k--- s- j-- i s----------.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Ai r-- n- k------ n- v--- q- t- p-----.
Таа чита весник, наместо да готви. Aj- l---- g------- n- v--- q- t- g-----.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Ai r-- n- l----- n- v--- q- t- s----- n- s-----.
   
Колку што знам, тој живее овде. Me a- s- d-- a- b---- k---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Me a- s- d-- g----- e t-- ё---- e s-----.
Колку што знам, тој е невработен. Me a- s- d-- a- ё---- i p-----.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Mё z--- g----- p--------- d- t- i--- i p-------.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Hu--- a--------- p--------- d- t- i--- i p-------.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Nu- e g---- r------ p--------- d- t- i--- i p-------.