македонски » албански   Сврзници 4


97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [nёntёdhjetёeshtatё]

Lidhёzat 4

97 [деведесет и седум]

Сврзници 4

-

97 [nёntёdhjetёeshtatё]

Lidhёzat 4

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Тој заспа, иако телевизорот беше вклучен. E z--- g----- m--------- t--------- i---- i n-----.
Тој остана уште, иако веќе беше доцна. Ai q------- m--------- i---- v---.
Тој не дојде, иако бевме договорени. Nu- e----- m--------- e k----- l--- t- t---------.
   
Телевизорот беше вклучен. И покрај тоа тој заспа. Te-------- i---- i n-----. M--------- a-- e z--- g----.
Веќе беше доцна. И покрај тоа тој остана уште. Nd----- i---- v---- a- q------.
Ние бевме договорени. И покрај тоа тој не дојде. Ne k----- l--- t----. M--------- a- n-- e----.
   
Иако тој нема возачка дозвола, тој вози автомобил. Ed-- p-- a- n-- k- p------- e n--- m------.
Иако улицата е лизгава, тој вози брзо. Ed-- p-- r---- ё---- e l------ a- i j-- m------ s-----.
Иако тој е пијан, тој вози велосипед. Ai u------ m- b--------- m--------- ё---- i d----.
   
Тој нема дозвола. И покрај тоа тој вози автомобил. Ai s--- p------. M--------- a- n--- m------.
Улицата е лизгава. И покрај тоа тој вози така брзо. Rr--- ё---- e l------ m--------- a- n--- s-----.
Тој е пијан. И покрај тоа тој го вози велосипедот. Ai ё---- i d----- m---------- a- e--- m- b--------.
   
Таа не може да најде работа, иако има студирано. Aj- n-- g--- v--- p---- m--------- k- s-------.
Таа не оди на лекар, иако има болки. Aj- n-- s---- t- m----- m--------- a-- k- d------.
Таа купува автомобил, иако нема пари. Aj- b--- n-- m------ m--------- s--- l---.
   
Таа има студирано. И покрај тоа таа не може да најде работа. Aj- k- s-------. M--------- a-- n-- g--- p---.
Таа има болки. И покрај тоа таа не оди на лекар. Aj- k- d------. M--------- a-- n-- s---- t- m----.
Таа нема пари. И покрај тоа таа купува автомобил. Aj- s--- l---. M--------- a-- b--- n-- m-----.