македонски » албански   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [nёntёdhjetёenёntё]

Gjinore

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [nёntёdhjetёenёntё]

Gjinore

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
мачката на мојата пријателка ma--- e s----- s--e
кучето на мојот пријател qe-- i s----- t-m
играчките на моите деца lo---- e f------- t- mi
   
Ова е мантилот на мојот колега. Kj- ё---- p------- e k------ t--.
Ова е автомобилот на мојата колешка. Kj- ё---- m----- e k------ s---.
Ова е работата на моите колеги. Kj- ё---- p--- e k------- t- m-.
   
Копчето од кошулата е откинато. Ko--- e k------- s--- ё---- k------.
Го нема клучот од гаражата. Çe--- i g------- k- h-----.
Компјутерот на шефот е расипан. Ko-------- i s----- ё---- p------.
   
Кои се родителите на девојчето? Ku-- j--- p-------- e v-----?
Како да дојдам до куќата на вашите родители? Si m--- t- v-- t- s------ e p-------- t---?
Куќата стои на крајот од улицата. Sh----- ё---- n- f--- t- r-----.
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? Si q---- k--------- i Z------?
Кој е насловот на книгата? Si q---- t------ i l-----?
Како се викаат децата на комшиите? Si q---- f------ e f-------?
   
Кога се училишните распусти на децата? Ku- j--- p------- v----- t- f-------?
Кога се термините за прегледи кај лекарот? Ku- j--- o----- t- m----?
Кое е работното време на музејот? Ku- j--- o----- e m-----?