македонски » српски   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

+ 100 [стотина]100 [stotina]

+ ПрилозиPrilozi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
веќе еднаш – никогаш досега ве- ј----- – ј-- н-----
v--- j----- – j-- n----a
+
Дали веќе сте биле во Берлин? Је--- л- в-- ј----- б--- у Б------?
J---- l- v--- j----- b--- u B------?
+
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. Не- ј-- н-----.
N-- j-- n-----.
+
   
некој – никој не-- – н---
n--- – n--o
+
Познавате ли овде некој? По------- л- о--- н-----?
P-------- l- o--- n-----?
+
Не, не познавам никого. Не- ј- н- п------- о--- н-----.
N-- j- n- p------- o--- n-----.
+
   
уште – не повеќе јо- – н- в---
j-- – n- v--e
+
Ќе останете ли уште долго овде? Ос------ л- ј-- д--- о---?
O------- l- j-- d--- o---?
+
Не, јас не останувам повеќе тука. Не- ј- н- о------ в--- д--- о---.
N-- j- n- o------ v--- d--- o---.
+
   
уште нешто – ништо повеќе јо- н---- – н---- в---
j-- n---- – n---- v--e
+
Сакате ли да се напиете уште нешто? Же---- л- ј-- н---- п-----?
Ž----- l- j-- n---- p-----?
+
Не, јас не сакам ништо повеќе. Не- ј- н- ж---- н---- в---.
N-- j- n- ž---- n---- v---.
+
   
веќе нешто – сеуште ништо ве- н---- – ј-- н----
v--- n---- – j-- n---a
+
Јадевте ли веќе нешто? Је--- л- в-- н---- ј---?
J---- l- v--- n---- j---?
+
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Не- ј- ј-- н---- н---- ј-- / ј---.
N-- j- j-- n---- n---- j-- / j---.
+
   
уште некој – никој повеќе јо- н--- – н--- в---
j-- n--- – n--- v--e
+
Сака ли уште некој кафе? Же-- л- ј-- н--- к---?
Ž--- l- j-- n--- k---?
+
Не, никој повеќе. Не- н--- в---.
N-- n--- v---.
+