македонски » српски   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [дванаест]
12 [dvanaest]

Напици
Napitci

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [дванаест]
12 [dvanaest]

Напици
Napitci

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Јас пијам чај. Ја п---- ч--.
J- p---- č--.
Јас пијам кафе. Ја п---- к---.
J- p---- k---.
Јас пијам минерална вода. Ја п---- м-------- в---.
J- p---- m-------- v---.
   
Пиеш ли чај со лимон? Пи--- л- т- ч-- с- л------?
P---- l- t- č-- s- l------?
Пиеш ли кафе со шеќер? Пи--- л- т- к--- с- ш------?
P---- l- t- k--- s- š------?
Пиеш ли вода со мраз? Пи--- л- т- в--- с- л----?
P---- l- t- v--- s- l----?
   
Овде има забава. Ов-- ј- з-----.
O--- j- z-----.
Луѓето пијат шампањско. Љу-- п--- ш-------.
L---- p--- š--------.
Луѓето пијат вино и пиво. Љу-- п--- в--- и п---.
L---- p--- v--- i p---.
   
Пиеш ли алкохол? Пи--- л- т- а------?
P---- l- t- a------?
Пиеш ли виски? Пи--- л- т- в----?
P---- l- t- v----?
Пиеш ли кола со рум? Пи--- л- т- к--- с р----?
P---- l- t- k--- s r----?
   
Јас не сакам шампањско. Ја н- в---- ш-------.
J- n- v---- š--------.
Јас не сакам вино. Ја н- в---- в---.
J- n- v---- v---.
Јас не сакам пиво. Ја н- в---- п---.
J- n- v---- p---.
   
Бебето сака млеко. Бе-- в--- м----.
B--- v--- m----.
Детето сака какао и сок од јаболко. Де-- в--- к---- и с-- о- ј-----.
D--- v--- k---- i s-- o- j-----.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Же-- в--- с-- о- п-------- и с-- о- г---------.
Ž--- v--- s-- o- p--------- i s-- o- g---------.