македонски » српски   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

+ 19 [деветнаест]19 [devetnaest]

+ У кухињиU kuhinji

19 [деветнаесет]

Во кујната

-

19 [деветнаест]
19 [devetnaest]

У кухињи
U kuhinji

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Имаш ли нова кујна? Им-- л- н--- к-----?
I--- l- n--- k------?
+
Што сакаш да готвиш денес? Шт- ћ-- д---- к-----?
Š-- c--- d---- k-----?
+
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Ку--- л- н- с----- и-- н- г--?
K---- l- n- s----- i-- n- g--?
+
   
Треба ли да го исечам кромидот? Тр---- л- и------- л--?
T----- l- i------- l--?
+
Треба ли да ги излупам компирите? Тр---- л- о------ к------?
T----- l- o------ k------?
+
Треба ли да ја измијам салатата? Тр---- л- о----- с-----?
T----- l- o----- s-----?
+
   
Каде се чашите? Гд- с- ч---?
G-- s- č---?
+
Каде се садовите? Гд- ј- п-----?
G-- j- p-----?
+
Каде е приборот за јадење? Гд- ј- п----- з- ј---?
G-- j- p----- z- j---?
+
   
Имаш ли отварач за конзерви? Им-- л- о------ з- к-------?
I--- l- o------ z- k-------?
+
Имаш ли отварач за шишиња? Им-- л- о------ з- ф----?
I--- l- o------ z- f----?
+
Имаш ли извлекувач за плута? Им-- л- в------?
I--- l- v------?
+
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Ку--- л- с--- у о--- л----?
K---- l- s--- u o--- l----?
+
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Пр--- л- р--- у о--- т---?
P---- l- r--- u o--- t---?
+
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Ро------ л- п----- н- о--- р------?
R-------- l- p------ n- o--- r-------?
+
   
Јас ја покривам масата. Ја п-------- с--.
J- p--------- s--.
+
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. Ов-- с- н------ в------ и к-----.
O--- s- n------ v------- i k-----.
+
Овде се чашите, чиниите и салфетите. Ов-- с- ч---- т----- и с------.
O--- s- č---- t------ i s------.
+