македонски » српски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ 2 [два]2 [dva]

+ ПородицаPorodica

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
дедо де--
d--a
+
баба ба--
b--a
+
тој и таа он и о--
o- i o-a
+
   
татко от--
o--c
+
мајка ма---
m---a
+
тој и таа он и о--
o- i o-a
+
   
син си-
s-n
+
ќерка кћ----
k-----a
+
тој и таа он и о--
o- i o-a
+
   
брат бр--
b--t
+
сестра се----
s----a
+
тој и таа он и о--
o- i o-a
+
   
чичко уј--- с----
u---- s---c
+
тетка те---
t---a
+
тој и таа он и о--
o- i o-a
+
   
Ние сме една фамилија. Ми с-- п-------.
M- s-- p-------.
+
Фамилијата не е мала. По------ н--- м---.
P------- n--- m---.
+
Фамилијата е голема. По------ ј- в-----.
P------- j- v-----.
+