македонски » српски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

+ 20 [двадесет]20 [dvadeset]

+ Ћаскање 1Ćaskanje 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Раскомотете се! Ра--------- с--
R---------- s-!
+
Чувствувајте се како дома! Ос------ с- к-- к-- к----
O-------- s- k-- k-- k----!
+
Што сакате да се напиете? Шт- ж----- п-----?
Š-- ž----- p-----?
+
   
Сакате ли музика? Во---- л- м-----?
V----- l- m-----?
+
Јас ја сакам класичната музика. Ја в---- к------- м-----.
J- v---- k------- m-----.
+
Еве ги моите CD – а. Ов-- с- м--- Ц-----.
O--- s- m--- C-----.
+
   
Свирите ли на некој инструмент? Св----- л- н--- и---------?
S------ l- n--- i---------?
+
Еве ја мојата гитара. Ов-- ј- м--- г-----.
O--- j- m--- g-----.
+
Сакате ли да пеете? Пе---- л- р---?
P----- l- r---?
+
   
Имате ли деца? Им--- л- д---?
I---- l- d---?
+
Имате ли куче? Им--- л- п--?
I---- l- p--?
+
Имате ли мачка? Им--- л- м----?
I---- l- m----?
+
   
Еве ги моите книги. Ов-- с- м--- к----.
O--- s- m--- k-----.
+
Јас сега ја читам оваа книга. Уп---- ч---- о-- к----.
U----- č---- o-- k-----.
+
Што сакате да читате? Шт- р--- ч-----?
Š-- r--- č-----?
+
   
Сакате ли да одите на концерт? Ид--- л- р--- н- к------?
I---- l- r--- n- k------?
+
Сакате ли да одите во театар? Ид--- л- р--- у п--------?
I---- l- r--- u p--------?
+
Сакате ли да одите на опера? Ид--- л- р--- у о----?
I---- l- r--- u o----?
+