македонски » српски   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ 3 [три]3 [tri]

+ УпознатиUpoznati

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Здраво! Зд-----
Z-----!
+
Добар ден! До--- д---
D---- d--!
+
Како си? Ка-- с--? / К--- с-?
K--- s--? / K--- s-?
+
   
Доаѓате ли од Европа? Је--- л- В- и- Е-----?
J---- l- V- i- E-----?
+
Доаѓате ли од Америка? Је--- л- В- и- А------?
J---- l- V- i- A------?
+
Доаѓате ли од Азија? Је--- л- В- и- А----?
J---- l- V- i- A----?
+
   
Во кој хотел живеете? У к---- х----- с-- с-------?
U k---- h----- s-- s-------?
+
Колку долго сте веќе овде? Ко---- д--- с-- в-- о---?
K----- d--- s-- v--- o---?
+
Колку долго останувате? Ко---- д--- о-------?
K----- d--- o-------?
+
   
Ви се допаѓа ли овде? До---- л- В-- с- о---?
D----- l- V-- s- o---?
+
Дали сте овде на одмор? Је--- л- о--- н- г------- о-----?
J---- l- o--- n- g-------- o-----?
+
Посетете ме! По------ м- ј------
P------- m- j-----!
+
   
Еве ја мојата адреса. Ов- ј- м--- а-----.
O-- j- m--- a-----.
+
Ќе се видиме ли утре? Хо---- л- с- с---- в-----?
H------ l- s- s---- v-----?
+
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Жа- м- ј-- и--- в-- с---- н---- д---------.
Ž-- m- j-- i--- v--- s---- n---- d---------.
+
   
Чао! Ћа-- / З------
C---- / Z-----!
+
Довидување! До-------
D--------!
+
До наскоро! До у------
D- u-----!
+