македонски » српски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [тридесет и шест]
36 [trideset i šest]

Јавни локални саобраћај
Javni lokalni saobraćaj

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [тридесет и шест]
36 [trideset i šest]

Јавни локални саобраћај
Javni lokalni saobraćaj

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Каде е автобуската станица? Гд- ј- а-------- с------?
G-- j- a-------- s------?
Кој автобус вози во центарот? Ко-- а------ в--- у ц-----?
K--- a------ v--- u c-----?
Која линија морам да ја земам? Ко-- л----- м---- у----?
K--- l----- m---- u----?
   
Дали морам да се прекачувам? Мо--- л- п--------?
M---- l- p--------?
Каде морам да се прекачам? Гд- м---- п-------?
G-- m---- p-------?
Колку чини еден возен билет? Ко---- к---- в---- к----?
K----- k---- v---- k----?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ко---- с------ и-- д- ц-----?
K----- s------ i-- d- c-----?
Овде морате да се симнете. Мо---- о--- и----.
M----- o--- i----.
Морате да се симнете позади. Мо---- и---- н----.
M----- i---- n----.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Сл----- м---- д----- з- 5 м-----.
S------ m---- d----- z- 5 m-----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Сл----- т------ д----- з- 10 м-----.
S------ t------ d----- z- 10 m-----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Сл----- а------ д----- з- 15 м-----.
S------ a------ d----- z- 15 m-----.
   
Кога вози последното метро? Ка-- в--- з---- м----?
K--- v--- z----- m----?
Кога вози последниот трамвај? Ка-- в--- з---- т------?
K--- v--- z----- t------?
Кога вози последниот автобус? Ка-- в--- з---- а------?
K--- v--- z----- a------?
   
Дали имате возен билет? Им--- л- в---- к----?
I---- l- v---- k----?
Возен билет? – Не, немам. Во--- к----? – Н-- н----.
V---- k----? – N-- n----.
Тогаш морате да платите казна. Он-- м----- п------ к----.
O--- m----- p------ k----.