македонски » српски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [четрдесет и четири]44 [četrdeset i četiri]

+ Излазити навечеIzlaziti naveče

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Има ли овде дискотека? Им- л- о--- д--------?
I-- l- o--- d--------?
+
Има ли овде ноќен клуб? Им- л- о--- н---- к---?
I-- l- o--- n----- k---?
+
Има ли овде кафеана? Им- л- о--- к-----?
I-- l- o--- k-----?
+
   
Што има вечерва во театар? Шт- и-- в------ у п--------?
Š-- i-- v------ u p--------?
+
Што има вечерва во кино? Шт- и-- в------ у б-------?
Š-- i-- v------ u b-------?
+
Што има вечерва на телевизија? Шт- и-- в------ н- т---------?
Š-- i-- v------ n- t---------?
+
   
Има ли уште билети за театар? Им- л- ј-- к----- з- п--------?
I-- l- j-- k----- z- p--------?
+
Има ли уште билети за кино? Им- л- ј-- к----- з- б------?
I-- l- j-- k----- z- b------?
+
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Им- л- ј-- к----- з- ф-------- у-------?
I-- l- j-- k----- z- f-------- u-------?
+
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Ја ж---- с----- с---- п-----.
J- ž---- s----- s---- p-----.
+
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Ја ж---- с----- н---- у с------.
J- ž---- s----- n---- u s------.
+
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Ја ж---- с----- с---- н-----.
J- ž---- s----- s---- n-----.
+
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Мо---- л- м- н---- п----------?
M----- l- m- n---- p----------?
+
Кога започнува претставата? Ка-- п----- п--------?
K--- p------ p--------?
+
Можете ли да ми обезбедите една карта? Мо---- л- м- н------- к----?
M----- l- m- n------- k----?
+
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Је л- о--- у б------ и-------- з- г---?
J- l- o--- u b------ i-------- z- g---?
+
Има ли овде во близината тениско игралиште? Је л- о--- у б------ т------ т----?
J- l- o--- u b------ t------ t----?
+
Има ли овде во близината затворен базен? Је л- о--- у б------ з-------- б----?
J- l- o--- u b------ z-------- b----?
+