македонски » српски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [педесет и четири]54 [pedeset i četiri]

+ КуповинаKupovina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Сакам да купам еден подарок. Ја ж---- к----- п-----.
J- ž---- k----- p-----.
+
Но не нешто премногу скапо. Ал- н---- п------ с----.
A-- n---- p------ s----.
+
Можеби една рачна ташна? Им--- л- м---- т----?
I---- l- m---- t----?
+
   
Која боја би ја сакале? Ко-- б--- ж-----?
K--- b--- ž-----?
+
Црна, кафеава или бела? Цр--- б---- и-- б---?
C---- b---- i-- b---?
+
Една голема или мала? Ве---- и-- м---?
V----- i-- m---?
+
   
Смеам ли да ја видам оваа? Мо-- л- в----- о--?
M--- l- v----- o--?
+
Дали таа е од кожа? Је л- о- к---?
J- l- o- k---?
+
Или пак е од вештачки материјал? Ил- ј- о- в-------- м---------?
I-- j- o- v-------- m---------?
+
   
Од кожа секако. На------ о- к---.
N------- o- k---.
+
Ова е еден особено добар квалитет. То ј- н------- д---- к-------.
T- j- n------- d---- k-------.
+
И ташната навистина е со многу поволна цена. А т---- ј- з----- п------.
A t---- j- z----- p-------.
+
   
Ми се допаѓа. Ов- м- с- д-----.
O-- m- s- d-----.
+
Ќе ја земам. Ов- ћ- у----.
O-- c-- u----.
+
Дали можам случајно да ја заменам? Мо-- л- ј- е--------- з-------?
M--- l- j- e--------- z-------?
+
   
Се разбира. По--------- с-.
P---------- s-.
+
Ќе ја спакуваме како подарок. За---------- ј- к-- п-----.
Z------------ j- k-- p-----.
+
Таму од спротива е благајната. Та-- п---- ј- б-------.
T--- p---- j- b-------.
+