македонски » српски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [педесет и пет]
55 [pedeset i pet]

Радити
Raditi

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [педесет и пет]
55 [pedeset i pet]

Радити
Raditi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Што сте по занает? Шт- с-- п- з-------?
Š-- s-- p- z--------?
Мојот сопруг е лекар по занает. Мо- м-- ј- п- з------- д-----.
M-- m-- j- p- z-------- d-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ја р---- п--- р----- в------ к-- м--------- с-----.
J- r---- p--- r----- v------ k-- m--------- s-----.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Ус---- ћ--- д----- п------.
U----- c---- d----- p------.
Но даноците се високи. Ал- с- п----- в-----.
A-- s- p----- v-----.
И здравственото осигурување е високо. И з---------- о-------- ј- в-----.
I z---------- o--------- j- v-----.
   
Што сакаш да бидеш? Шт- ж---- ј----- п------?
Š-- ž---- j----- p------?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ја ж---- п------ и------.
J- ž---- p------ i-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Же--- д- с------- н- у-----------.
Ž---- d- s------- n- u-----------.
   
Јас сум практикант. Ја с-- п---------.
J- s-- p---------.
Јас не заработувам многу. Ја н- з-------- м----.
J- n- z-------- m----.
Јас сум на пракса во странство. Ја о-------- п----------- с--- у и-----------.
J- o-------- p----------- s--- u i-----------.
   
Ова е мојот шеф. Ов- ј- м-- ш--.
O-- j- m-- š--.
Јас имам љубезни колеги. Им-- д---- к-----.
I--- d---- k-----.
Напладне секогаш одиме во кантината. У п---- у--- и---- у к------.
U p---- u--- i---- u k------.
   
Јас барам едно работно место. Ја т----- р---- м----.
J- t----- r---- m----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ја с-- в-- г----- д--- н--------- / н----------.
J- s-- v--- g----- d--- n--------- / n----------.
Во оваа земја има премногу невработени. У о--- з---- и-- п------ н-----------.
U o--- z----- i-- p------ n-----------.