македонски » српски   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [педесет и седам]
57 [pedeset i sedam]

Код доктора
Kod doktora

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [педесет и седам]
57 [pedeset i sedam]

Код доктора
Kod doktora

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Јас имам еден термин кај лекар. Ја и--- з------ т----- к-- д------.
J- i--- z------ t----- k-- d------.
Терминот е во десет часот. Ја и--- з------ т----- у д---- ч-----.
J- i--- z------ t----- u d---- č-----.
Како е вашето име? Ка-- ј- В--- и--?
K--- j- V--- i--?
   
Седнете во чекалната Ве молам . Мо--- В--- п--------- у ч--------.
M---- V--- p--------- u č--------.
Лекарот ќе дојде веднаш. До---- д----- о----.
D----- d----- o----.
Каде сте осигурани? Гд- с-- о--------?
G-- s-- o--------?
   
Што можам да сторам за вас? Шт- м--- у------ з- В--?
Š-- m--- u------ z- V--?
Имате ли болки? Им--- л- б-----?
I---- l- b-----?
Каде ве боли? Гд- б---?
G-- b---?
   
Секогаш имам болки во грбот. Ја и--- у--- б----- у л-----.
J- i--- u--- b----- u l-----.
Често имам главоболки. Ја ч---- и--- г--------.
J- č---- i--- g---------.
Понекогаш имам болки во стомакот. Ја п------ и--- б----- у с------.
J- p------ i--- b----- u s------.
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. Мо--- В--- о--------- г---- д-- т----
M---- V--- o--------- g----- d-- t---!
Легнете на лежалката, Ве молам. Мо--- В--- л----- н- л-------
M---- V--- l----- n- l-------!
Крвниот притисок е во ред. Кр--- п------- ј- у р---.
K---- p------- j- u r---.
   
Ќе ви дадам една инекција. Ја ћ- В-- д--- и-------.
J- ć- V-- d--- i--------.
Ќе ви дадам таблети. Ја ћ- В-- д--- т------.
J- ć- V-- d--- t------.
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. Ја ћ- В-- д--- р----- з- а------.
J- ć- V-- d--- r----- z- a------.