македонски » српски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [педесет и девет]
59 [pedeset i devet]

У пошти
U pošti

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [педесет и девет]
59 [pedeset i devet]

У пошти
U pošti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Каде е најблиската пошта? Гд- ј- н------- п----?
G-- j- n------- p----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Је л- д----- н------- п----?
J- l- d----- n------- p----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Гд- ј- н------- п-------- с------?
G-- j- n------- p-------- s------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Тр---- н------- п--------- м------.
T----- n------- p--------- m------.
За една картичка и едно писмо. За р---------- и п----.
Z- r---------- i p----.
Колку чини поштарината за Америка? Ко---- ј- п-------- з- А------?
K----- j- p-------- z- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Ко---- ј- т---- п----?
K----- j- t---- p----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Мо-- л- г- п------ в-------- п-----?
M--- l- g- p------ v-------- p-----?
Колку долго трае, додека да пристигне? За к----- в------ с----?
Z- k----- v------ s----?
   
Каде можам да телефонирам? Гд- м--- т-----------?
G-- m--- t-----------?
Каде е следната телефонска говорница? Гд- ј- н------- т--------- г--------?
G-- j- n------- t--------- g--------?
Имате ли телефонски картички? Им--- л- т--------- к------?
I---- l- t--------- k------?
   
Имате ли телефонски именик? Им--- л- т--------- и-----?
I---- l- t--------- i-----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Зн--- л- п------ б--- з- А-------?
Z---- l- p------ b--- z- A-------?
Само момент, да проверам. Мо------ п--------.
M------- p--------.
   
Линијата е секогаш зафатена. Ли---- ј- у--- з------.
L----- j- u--- z------.
Кој број го биравте? Ко-- с-- б--- б-----?
K--- s-- b--- b-----?
Најпрво морате да изберете нула. Мо---- п--- б----- н----
M----- p--- b----- n---!