македонски » српски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [шездесет и пет]
65 [šezdeset i pet]

Негација 2
Negacija 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [шездесет и пет]
65 [šezdeset i pet]

Негација 2
Negacija 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Скап ли е прстенот? Да л- ј- п----- с---?
D- l- j- p----- s---?
Не, тој чини само сто евра. Не- о- к---- с--- с------ е---.
N-- o- k---- s--- s------ e---.
Но јас имам само педесет. Ал- ј- и--- с--- п------.
A-- j- i--- s--- p------.
   
Готов / готова ли си веќе? Је-- л- в-- г---- / г-----?
J--- l- v-- g---- / g-----?
Не, сеуште не сум. Не- ј-- н-.
N-- j-- n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Ал- с-- у----- г---- / г-----.
A-- s-- u----- g---- / g-----.
   
Сакаш ли уште супа? Же--- л- ј-- с---?
Ž---- l- j-- s---?
Не, не сакам повеќе. Не- н- ж---- в---.
N-- n- ž---- v---.
Но сакам уште еден сладолед. Ал- ј-- ј---- с-------.
A-- j-- j---- s-------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ст------ л- в-- д--- о---?
S------- l- v-- d--- o---?
Не, штотуку еден месец. Не- т-- ј---- м----.
N-- t-- j---- m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Ал- в-- п------- м---- љ---.
A-- v-- p------- m---- l----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Во--- л- с- с---- к---?
V---- l- s- s---- k---?
Не, дури за викендот. Не- т-- з- в-----.
N-- t-- z- v-----.
Но се враќам веќе во недела. Ал- с- в----- в-- у н-----.
A-- s- v----- v-- u n------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Да л- ј- т---- ћ---- в-- о------?
D- l- j- t---- ć---- v-- o------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Не- о-- и-- т-- с--------- г-----.
N-- o-- i-- t-- s--------- g-----.
Но таа веќе има дечко. Ал- о-- в-- и-- м----.
A-- o-- v-- i-- m----.