македонски » српски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [шездесет и седам]
67 [šezdeset i sedam]

Присвојне заменице 2
Prisvojne zamenice 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [шездесет и седам]
67 [šezdeset i sedam]

Присвојне заменице 2
Prisvojne zamenice 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
очила на-----
n-----e
Тој ги заборави своите очила. Он ј- з-------- с---- н------.
O- j- z-------- s---- n------.
Каде се неговите очила? Ма г-- с- м- н------?
M- g-- s- m- n------?
   
часовник са-
s-t
Неговиот часовник е расипан. Ње--- с-- ј- п-------.
N----- s-- j- p-------.
Часовникот е закачен на ѕидот. Са- в--- н- з---.
S-- v--- n- z---.
   
пасош па---
p---š
Тој го загуби својот пасош. Он ј- и------ с--- п----.
O- j- i------ s--- p----.
Каде е неговиот пасош? Гд- ј- о------ с--- п----?
G-- j- o------ s--- p----?
   
тие – нивен он- – њ-----
o-- – n-----o
Децата не можат да ги најдат своите родители. Де-- н- м--- н--- с---- р-------.
D--- n- m--- n--- s---- r--------.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Ал- е-- д----- њ----- р--------
A-- e-- d----- n------ r--------!
   
Вие – Ваш Ви – В---
V- – V--e
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ка--- ј- б--- В--- п-------- г-------- М----?
K---- j- b--- V--- p--------- g-------- M----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Гд- ј- В--- ж---- г-------- М----?
G-- j- V--- ž---- g-------- M----?
   
Вие – Ваш Ви – В---
V- – V--e
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ка--- ј- б--- В--- п-------- г------ Ш----?
K---- j- b--- V--- p--------- g------ Š----?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Гд- ј- В-- м--- г------ Ш----?
G-- j- V-- m--- g------ Š----?