македонски » српски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [седамдесет и седам]
77 [sedamdeset i sedam]

нешто образложити 3
nešto obrazložiti 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [седамдесет и седам]
77 [sedamdeset i sedam]

нешто образложити 3
nešto obrazložiti 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Зошто не ја јадете тортата? За--- н- ј----- т----?
Z---- n- j----- t----?
Јас морам да ослабам. Ја м---- с------.
J- m---- s------.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Ја ј- н- ј----- ј-- м---- с------.
J- j- n- j----- j-- m---- s------.
   
Зошто не го пиете пивото? За--- н- п----- п---?
Z---- n- p----- p---?
Јас морам уште да возам. Ја м---- ј-- в-----.
J- m---- j-- v-----.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Ја г- н- п----- ј-- ј-- м---- в-----.
J- g- n- p----- j-- j-- m---- v-----.
   
Зошто не го пиеш кафето? За--- н- п---- к---?
Z---- n- p---- k---?
Тоа е студено. Хл---- ј-.
H----- j-.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Ја ј- н- п----- ј-- ј- х-----.
J- j- n- p----- j-- j- h-----.
   
Зошто не го пиеш чајот? За--- н- п---- ч--?
Z---- n- p---- č--?
Немам шеќер. Не--- ш-----.
N---- š------.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Ја г- н- п----- ј-- н---- ш-----.
J- g- n- p----- j-- n---- š------.
   
Зошто не ја јадете супата? За--- н- ј----- с---?
Z---- n- j----- s---?
Јас не ја нарачав. Ја ј- н---- н------ / н-------.
J- j- n---- n------ / n-------.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Ја ј- н- ј----- ј-- ј- н---- н------ / н-------.
J- j- n- j----- j-- j- n---- n------ / n-------.
   
Зошто не го јадете месото? За--- н- ј----- м---?
Z---- n- j----- m---?
Јас сум вегетаријанец. Ја с-- в------------.
J- s-- v------------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Ја г- н- ј----- ј-- с-- в------------.
J- g- n- j----- j-- s-- v------------.