македонски » српски   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [осамдесет]
80 [osamdeset]

Придеви 3
Pridevi 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [осамдесет]
80 [osamdeset]

Придеви 3
Pridevi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Таа има куче. Он- и-- п--.
O-- i-- p--.
Кучето е големо. Па- ј- в----.
P-- j- v----.
Таа има големо куче. Он- и-- в------ п--.
O-- i-- v------ p--.
   
Таа има куќа. Он- и-- к---.
O-- i-- k---.
Куќата е мала. Ку-- ј- м---.
K--- j- m---.
Таа има една мала куќа. Он- и-- м--- к---.
O-- i-- m--- k---.
   
Тој живее во хотел. Он с------ у х-----.
O- s------ u h-----.
Хотелот е евтин. Хо--- ј- ј-----.
H---- j- j-----.
Тој живее во евтин хотел. Он с------ у ј------- х-----.
O- s------ u j------- h-----.
   
Тој има автомобил. Он и-- а---.
O- i-- a---.
Автомобилот е скап. Ау-- ј- с----.
A--- j- s----.
Тој има скап автомобил. Он и-- с---- а---.
O- i-- s---- a---.
   
Тој чита еден роман. Он ч--- р----.
O- č--- r----.
Романот е досаден. Ро--- ј- д------.
R---- j- d------.
Тој чита еден досаден роман. Он ч--- д------ р----.
O- č--- d------ r----.
   
Таа гледа еден филм. Он- г---- ф---.
O-- g---- f---.
Филмот е интересен. Фи-- ј- у-------.
F--- j- u--------.
Таа гледа еден интересен филм. Он- г---- у------- ф---.
O-- g---- u-------- f---.