македонски » српски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [осамдесет и два]
82 [osamdeset i dva]

Прошлост 2
Prošlost 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [осамдесет и два]
82 [osamdeset i dva]

Прошлост 2
Prošlost 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Је-- л- м---- / м----- з---- х---- п----?
J--- l- m---- / m----- z---- h---- p-----?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? Је-- л- м---- / м----- з---- д------?
J--- l- m---- / m----- z---- d------?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Је-- л- м---- / м----- з---- п-------?
J--- l- m---- / m----- z---- p-------?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Им--- л- б--- т-------? У----- с-- г- и--- / и----.
I---- l- b--- t-------? U----- s-- g- i--- / i----.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Им--- л- а-----? У----- с-- ј- и--- / и----.
I---- l- a-----? U----- s-- j- i--- / i----.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Им--- л- п--- г----? У----- с-- г- и--- / и----.
I---- l- p--- g----? U----- s-- g- i--- / i----.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Да л- ј- д---- н- в----? О- н--- м---- д--- н- в----.
D- l- j- d---- n- v----? O- n--- m---- d---- n- v----.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Је л- п------- п--? О- н--- м---- п------ п--.
J- l- p------- p--? O- n--- m---- p------- p--.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Да л- т- ј- о- р------? О- м- н--- м---- р-------.
D- l- t- j- o- r------? O- m- n--- m---- r-------.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? За--- н--- м---- / м---- д--- н- в----?
Z---- n--- m---- / m---- d---- n- v----?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? За--- н--- м---- / м---- п------ п--?
Z---- n--- m---- / m---- p------- p--?
+
Зошто не можеше да го разбереш? За--- г- н--- м---- / м---- р-------?
Z---- g- n--- m---- / m---- r-------?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ја н---- м---- / м---- д--- н- в----- ј-- н--- б--- а-------.
J- n---- m---- / m---- d---- n- v----- j-- n--- b--- a-------.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ја н---- м---- / м---- п------ п--- ј-- н---- и--- / и---- п--- г----.
J- n---- m---- / m---- p------- p--- j-- n---- i--- / i---- p--- g----.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ја г- н---- м---- / м---- р-------- ј-- ј- м----- б--- п--------.
J- g- n---- m---- / m---- r-------- j-- j- m----- b--- p--------.
+
   
Морав да земам едно такси. Ја с-- м---- / м----- у---- т----.
J- s-- m---- / m----- u---- t----.
+
Морав да купам карта на градот. Ја с-- м---- / м----- к----- п--- г----.
J- s-- m---- / m----- k----- p--- g----.
+
Јас морав да го исклучам радиото. Ја с-- м---- / м----- и-------- р----.
J- s-- m---- / m----- i--------- r----.
+