македонски » српски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [осамдесет и пет]
85 [osamdeset i pet]

Питати – прошлост 1
Pitati – prošlost 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [осамдесет и пет]
85 [osamdeset i pet]

Питати – прошлост 1
Pitati – prošlost 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскисрпски
Колку имате испиено? Ко---- с-- п-----?
K----- s-- p-----?
Колку работевте? Ко---- с-- р-----?
K----- s-- r-----?
Колку напишавте? Ко---- с-- п-----?
K----- s-- p-----?
   
Како спиевте? Ка-- с-- с------?
K--- s-- s------?
Како го положивте испитот? Ка-- с-- п------- и----?
K--- s-- p------- i----?
Како го најдовте патот? Ка-- с-- п------- п--?
K--- s-- p------- p--?
   
Со кого разговаравте? С к--- с-- р----------?
S k--- s-- r----------?
Со кого се договоривте? Са к--- с-- д--------- с-------?
S- k--- s-- d--------- s-------?
Со кого славевте роденден? Са к--- с-- с------ р-------?
S- k--- s-- s------ r-------?
   
Каде бевте? Гд- с-- б---?
G-- s-- b---?
Каде живеевте? Гд- с-- с--------?
G-- s-- s--------?
Каде работевте? Гд- с-- р-----?
G-- s-- r-----?
   
Што препорачавте? Шт- с-- п----------?
Š-- s-- p----------?
Што јадевте? Шт- с-- ј---?
Š-- s-- j---?
Како дознавте? Шт- с-- с------?
Š-- s-- s------?
   
Колку брзо возевте? Ко---- с-- б--- в-----?
K----- s-- b--- v-----?
Колку долго летавте? Ко---- с-- д--- л-----?
K----- s-- d--- l-----?
Колку високо скокнавте? Ко---- с-- в----- с------?
K----- s-- v----- s------?