македонски » шведски   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [ett]

Personer

1 [еден]

Лица

-

1 [ett]

Personer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиsvenska
jас jag
jас и ти ja- o-- du
ние двајцата vi t-å
   
тој han
тој и таа ha- o-- h-n
тие двајцата de b--a
   
маж ma---n
жена kv----n
дете ba---t
   
една фамилија en f----j
мојата фамилија mi- f----j
Mојата фамилија е овде. Mi- f----- ä- h--.
   
Јас сум овде. Ja- ä- h--.
Ти си овде. Du ä- h--.
Тој е овде и таа е овде. Ha- ä- h-- o-- h-- ä- h--.
   
Ние сме овде. Vi ä- h--.
Вие сте овде. Ni ä- h--.
Тие сите се овде. De ä- a--- h--.